Suositukset

Sulla on hieno taito kohdata ihminen ja luoda tunne tilanteen tärkeydestä. Sitä ei voi opetella kirjoista! Valmennus käsitteli paljon omaa ajattelua ja omia valintoja vapaa-ajalla. Monta asiaa tullut käytyä läpi oman ajattelutavan suhteen. Aina ne ei näy edelleenkään käytännössä, mutta onneksi niitä pulpahtaa tarvittaessa mieleen. Tärkeintä mitä olen saanut itselleni opetettua on se, että töissäkin pystyy vetämään rajaa, mikä on milloinkin riittävää. Ihana huomata, että työkokemus tuo myös varmuutta päätöksiin mikä on tärkeää tänään ja mitä voi tehdä muina päivinä. Kiitos valmennuksesta!

Päivi Laukkanen

Antti on valmentaja, joka valmentaa ihmistä, ei vain urheilijaa. Usein puhutaan vähintään yhtä paljon kuulumisista, kuin itse treeneistä, sillä kokonaisuus ja kokonaiskuormituksenhallinta ovat tärkeässä roolissa. Antti haastaa ajattelemaan ja pohtimaan yleisiä uskomuksia, omia toimintamalleja ja jaksamista. Hyviä kysymyksiä on paljon ja tarvittaessa myös fiksuja vastauksia. Valmentamisessa keskiössä ovat ilo ja innostus. Hyvällä energialla ja fiiliksellä tehdystä treenistä jää paljon enemmän käteen. Antin valmennukseen kannattaa lähteä, jos haluat oppia vähintään yhtä paljon itsestäsi kuin treenaamisesta.

Mirka Suutari. Hiihtosuunnistuksen ammattilainen, 24-vuotta. MM-kultaa (viesti 2017),EM-kultaa (viesti 2017), EM-kopeaa (sprintti 2017), 8 aikuisten SM-mitalia, 10 nuorten SM-mitalia. Kuva: Markkinointitoimisto Tovari.

Hei Antti,

Pyysit saada palautetta 5 lyhytterapeuttisesta tapaamisestamme. Päällimmäinen fiilis on onni ja kiitollisuus – tuntuu etuoikeutetulta, että pääsin kanssasi ikään kuin näköalapaikalle omaan elämääni. Kuulostaa jotenkin juhlavalta, mutta tämä kokemus on ollut minulle todella merkityksellinen. Ilmoituksesi facebookissa alkuvuodesta, ehkäpä helmikuussa, tuli eteeni todella sopivassa kohtaa omassa elämässäni – ruuhkavuosien myllerryksessä, jossa olin unohtanut liikaa itseni. Olen huomannut viime syksystä saakka olevani muutoksen äärellä, en kuitenkaan oikein ollut hahmottanut sitä, mitä muutosta tai liikettä minussa tapahtuu. Halusin kuitenkin sitä. Tapaamisella minulla on ollut aika, paikka ja mahdollisuus pysähtymiseen. Olen oppinut ymmärtämään tapaamisten aikana mielen ja kehon järkkymättömästä yhteydestä ja yhteistyöstä, olen tehnyt oivalluksia omasta elämästäni ja kehostani. Voinut pysähtyä sen äärelle, kuka oikeastaan olen.

Sain seurata ilolla terapiatilasi muutosta; kun autotallin sivutila muuttui pikkuhiljaa viihtyisäksi hyvänmielen terapiatilaksi. Voi että se kuvatapetti onkin kaunis! Saatoimme keskustella välillä tapaamisen aluksi tilan lämpötilan vaihteluista, mutta pääsimme aika nopeasti syvällisimpiin teemoihin.

Niin kuin viimeisellä kerralla kerroin, sinun tietotaitosi, kokemuksesi ja ammattitaitosi liittyen terveyteen, liikuntaan ja valmentamiseen antoivat lisäbonuksen tapaamisille ja minulle valtavasti tietoa ja kannustusta oman terveellisen huomisen rakentamista varten. Tämä kaikki oli minulle tärkeää ja merkityksellistä!

Tätä kaikkea kun kirjoitan, piirrän siis mielessäni sinusta melko täydellistä kuvaa terapiaopiskelijana! On vaikea keksiä mitään kritisoitavaa tai kehittävää.. Se tuntuu toisaalta suorastaan harmilliselta, koska tämä kohta palautteesta on yleensä itselle se kaikista mielenkiintoisin ja kehittävin. Mielestäni kerroit omasta elämästäsi mukavasti ja sopivasti tarinoita ja niiden kautta sain myös tutustua sinuun – jäin kuitenkin miettimään, että olisiko se voinut olla jollekin toiselle ihmiselle liikaa informaatiota terapeutista kun tarkoituksena on paneutua asiakkaan asioihin. Minulle se ei sitä ollut vaan ajatukseni sinusta hyvänä tyyppinä vahvistui vaan kokoajan!

Sinun tapasi on lämmin ottaa asiakas vastaan ja napakka kädenpuristus jo ensi kerrasta alkaen toi minulle turvallisen ja luotettavan fiiliksen. Miltei liikutuin kerta toisensa jälkeen tapaamiselta lähtiessäni sanoihisi: ”Kiitos kun luotit”. Se resonoi minussa voimakkaasti vielä kotimatkallakin. Ylipäätään tapasi olla on miellyttävä; olit läsnä, kuuntelit ja annoit tilaa minulle ajatella ja pysähtyä pohtimaan.

Nyt on kiitoksen aika: Kiitos kun autoit minut ylös tuolle näköalapaikalle omaan elämääni! Sain sinulta kannustusta ja luottamusta siihen, että suunta on oikea. Tästä on hyvä jatkaa!

Kaikkea hyvää sinulle, tavataan syksyllä!

Henna


Keskustelut Antin kanssa ovat olleet valaisevia ja antaneet paljon ajateltavaa. Olen pitänyt sinun suorasta ja toteavasta keskustelutyylistäsi sekä siitä, että kyseenalaistat ja rohkeasti haastat ajattelemaan eri näkökulmista, kuitenkaan kannustusta ja kunnioitusta unohtamatta. Osaat myös läsnäolevan ja välittävän kuuntelemisen vaikean ja jalon taidon. Olet vuorovaikutuksessasi aito, turvallinen ja lämmin. Sain keskustelujemme kautta oivalluksia omasta elämästäni ja asenteestani, itsetuntemukseni syveni. Jokaiselta keskustelukerralta annoit myös välitehtäviä, jotka syvensivät keskustelumme teemoja ja jatkoivat ajatteluprosessia keskustelujen välilläkin. Viiden keskustelukerran jälkeen mieleni on kiitollinen. Kiitos, kun kuljit tämän kappaleen matkaa rinnallani.

Marika


Isot ja kauniit kiitokset sinulle valmennuksesta! Sain sinulta monia erittäin hyviä vinkkejä niin liikuntaan kuin ruokavalioonkin. En ole katunut, että ryhmään lähdin ja pääsin. Annoit meidän kaikkien olla omia itseämme etkä väkisin kaikille kaikkea, vaan osasit lukea mitä kukin oikeasti tarvitsee. Sain opeistasi motivaationi liikuntaan takaisin. Suosittelen lämpimästi valmennustasi kaikille!

Erja Kortelahti

Persoonana olet aivan huippu ja helppo jutella sun kanssa, voi puhua suoraan ja rehellisesti.

Kati


Mietin erilaista päätöstä kamppailun täytteiselle viikonlopulle ja otin yhteyttä entiseen harjoittelijaamme Anttiin. Tiesin, että Antilla on monipuolista kokemusta ja ammennettavaa seuramme liikkujille. Odotin tosin kalvosulkeita valmennuksen teoriasta ja -periaatteista, mutta Antti yllätti lämminhenkisellä ja käytännönläheisellä keskustelutilaisuudella. Keskustelimme elämälle tärkeistä asioista kuten arjen järjestämisestä suhteessa treenaamiseen ja siitä, että itselleen ja läheiselle on lupa olla armollinen. Yrittäkää unohtaa suorittamien ainakin perhe-elämässä ja harrastuksissa.

 

Petri Ahola, Haapajärven karateseura ry:n puheenjohtaja ja pääohjaaja

Kokemukseni oli, että ohjaus ja neuvontasi oli asiallista ja ammattitaitoista. Ei tyrkyttävää tai moittivaa. Oivalsin, että aina ei tarvitsekaan kuntoilla ”sata lasissa”, vaan rauhallisempikin syke riittää välillä. Ravitsemusosuudet olivat hyviä, vaikka paino-ongelmia ei olekaan. Puhelut olivat mukavia, tuli olo, että minusta välitetään työntekijänä.


Ensimmäinen tapaaminen Antin kanssa oli v. 2004 kesällä. Siitä alkoi antoisa yhteistyö valmennuksen parissa. Alusta alkaen tulimme hyvin juttuun nuoresta iästäni huolimatta. Noin 14-vuoden valmennuksen ajanjaksolle mahtuu monia erilaisia tilanteita, joista molemmat ovat oppineet paljon. Valmennus kohdallani etenee täysin harjoitus kerrallaan tuntemusten mukaan, ilman varsinaista viikko-ohjelmaa. Antti onkin kannustanut kyseenalaistamaan ja ajattelemaan asioita itsenäisesti. Nykyään suunnittelen paljon tulevia harjoituksia, joista keskustelemme lähes päivittäin. Antti on valmentaja, joka saa sinut heikollakin hetkellä uskomaan omaan tekemiseesi.

Miikka Kinnunen. Kilpahiihtäjä. SM-pronssia viestissä 2018, SM Vantaa 2018 vapaa 16,6km 12 sija

Annan sinulle kovasti positiivista palautetta. Olet ollut hyvänä tukena tämän vaikean elämänvaiheen aikana. Olet rento, mutta empaattinen! Tietämyksesi liikunnasta on ollut hyvää ja vanhana ”hiihtokonkarinakin” sain sinulta hyviä tekniikkavinkkejä. Kiitos kaikesta.

Virpi Leppä


Olet antanut monipuolisesti hyvä vinkkejä ja herätellyt ajatuksia. Itsehän ne valinnat pitää tehdä. Valmentajana/ohjaajana olet rauhallinen. Olit hyvin valmistellut luennot. Loit luottamuksen ja avoimen ilmapiirin kertomalla omasta elämäntilanteesta. Kaiken kaikkiaan olen ollut tosi tyytyväinen. Kiitos tästä mahdollisuudesta!

Satu


Antin antama etävalmennus on ollut minun elämäntilanteeseen loistava vaihtoehto. Olen saanut 1-3 täsmätreeniä viikkoon, mitkä on ollut helppo sijoittaa kaiken muun elämän joukkoon ilman suurempia ponnisteluja. Antin valmennus on antanut ryhtiä omaan tekemiseen. Treenit ovat olleet monipuolisia, itselle usein aivan uusia ja sopivan haasteellisia. Antilla on loistava kyky tavoittaa valmennettavan tarpeet ja kyvyt mihin tämä pystyy ja mitä kannattaa seuraavaksi tehdä. Oma järjenkäyttö on enemmän kuin sallittua Antin kanssa. Minulle on tärkeää rehellinen ja suora palaute onnistumisista ja epäonnistumisista ja tämän taidon Antti osaa. Veteraaniharrastelijasta on tullut Antin valmennuksen avulla urheilija, joka on voinut asettaa itselle tavoitteita ja myös saavuttaa ne.

Virve Jouhten. Kestävyysurheilija. Hiihdon SM-hopeaa 2018, SM-kultaa ja hopeaa 2019

Minä olen tykännyt ryhmästä ja henkilökohtaisesta valmennuksesta. Minulle on tullut tunne, että olet perehtynyt tilanteeseen ja juuri sillä hetkellä minun asioihini. Muistat puhutut asiat. Olet antanut juuri itselle sopivia ja kohdennettuja ohjeita ja hädän hetkellä on saanut varata extrasoittoajankin. Ohjeistasi ollut selkeä hyöty ja olen luottanut ohjeisiisi. Monena vuonna aiemmin olen tehnyt liian innostuen ja lopulta kaikki liikunta on loppunut (jojoilu). Nyt liikun säännöllisesti, joskin pienellä sykkeellä, mutta olen näillä ohjeillasi saanut yöunet takaisin ja se on iso juttu! Ohjeet ovat siis toimineet! Minulle on tullut tunne, että oikeasti välität asiakkaittesi hyvinvoinnista ja haluat auttaa. Kiitos siitä. Tykkäsin myös luennostasi; kerroit oman tarinasi nöyrästi ja avoimesti. et luennoinut ”yläpuolelta”, vaan olet inhimillinen ihminen kuten  me asiakkaatkin ja elämässä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista kaikille. Olen tyytyväinen, että hain aikoinaan mukaan ja olen kyllä hyötynyt tosi paljon. Ihanaa kun on löytänyt oman liikkuvan itsensä taas! Kaikella tällä on ollut myös iso merkitys henkiselle hyvinvoinnille ja kokonaisvaltaiselle jaksamiselle.

Iso KIITOS!

Mira Mäkinen

Fysioterapeutti


Antti Aution esitys konsernimme mediamyynnin päivässä oli yhdellä sanalla sanottuna LOISTAVA. Analyyttisen rauhallinen, syvällinen ja kuulijan mukaansa tempaiseva esitys. Esitys sai pohtimaan niin liikunta, ravinto kuin muitakin arvoja. Omat elämän kokemukset antoivat esitykseen ja sanomaan arvokkaan lisän. Suosittelen moniin eri työyhteisön tilaisuuksiin missä halutaan hyvinvointi asiaa kokonaisuudessa korostaa ja tuoda sen merkitystä. Tämä oli ehdottomasti yksi parhaista mitä olen 53 ikävuoden aikana kuullut😊!!!

Alpo Ohtamaa. Johtaja, julkaisuliiketoiminta, Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj

On ollut mukava olla ohjattavana ja tuettavana. Sinä persoonana sovit oikein hyvin tällaiseen työhön. Kannustat ja ohjaat, muttet tuputa.

Päivi Airevuo-Riipinen


Haluan kiittää sinua esimerkillisestä ja monipuolisesta opetusjaksosta. Selkeän ja hyvän pedagogisen sisällön lisäksi oppituntisi olivat hauskoja, motivoivia ja aitoja. Rohkean ja avoimen keskustelun kautta käsittelimme myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatuksia herättävällä tavalla. Teet työtä opettajana omalla persoonallasi ja rehellisesti -se teki vaikutuksen ja antoi hyvän mallin myös itselleni. Suurkiitos tästä.

Kasvatustieteiden opiskelija

Tampereen Yliopisto


Antin luento oli lähes ainoa luento koko yliopistoajallani, missä jaksoin kuunnella koko ajan enkä tehnyt mitään muita hommia. Luennon aihe oli todella kiinnostava, ja tietysti itselleni myös todella ajankohtainen, kun työelämä odottaa syksyllä. Antti puhuu kaikille ymmärrettävällä kielellä. Puhetyyli ja asiat ovat niin mielenkiintoisia, että niihin oikeasti jaksaa keskittyä. Luennolla Antti jakoi paljon esimerkkejä omasta elämästään, ja näin asiat ovat heti paljon lähempänä kuulijoita ja niihin on helpompi samaistua. Luento herätti todella paljon ajattelemaan omaa elämää, niin hyvässä kuin pahassakin. Koko yliopistoajan paras luento! Kiitos Antti. 🙂

Laura Lehtimäki. Luokanopettaja ja aktiiviliikkuja