Esittely

Hei, olen 39-vuotias, onnellinen kahden pienen tytön isä ja aviomies. Koulutukseltani olen Liikuntatieteiden Maisteri (JYU), Ammattivalmentaja, Liikunnanohjaaja (AMK), ja lyhytterapian opiskelija. Tarinani ja arvoni ovat kuitenkin minulle tutkintoja tärkeämpiä, sillä ne liittyvät nuoruuteni unelmiin ja haaveisiin. Unelmanani oli sada oma rakastava perhe ja olla menestynyt kilpahiihtäjä. Ensiksi mureni ura kilpahiihtäjänä, vaikka Mika Myllylä saman seuran edustajana oli minulle esikuva ja idoli, niin silti omasta kilpahiihtäjän taipaleestani tuli vaikea ja lyhyt. En voinut ymmärtää, että miksi en kehity, vaikka yritin ja tein töitä asian eteen. Pettymys kasvoi ja intohimo urheiluun hiipui. Olin ajanut itseni urheilijan polulla umpikujaan. Samalla kuitenkin kasvoi ajatus siitä, että kunpa voisin auttaa muita kulkemaan omaa polkuaan helpommin. Opiskelujen myötä opin ymmärtämään, että jokaisen keho on ainutlaatuinen ja sitä tulee vaalia erityisen tarkkaan. Vastoinkäymisistä urheilussa tuli minulle mahdollisuus elämässä.

 

Jo hyvin nuorena tiesin haluavani oman perheen. Halusin jo nuorena olla hyvä isä ja hyvä aviomies. Aistin ihmisistä mielestäni liikaa tyytymättömyyttä ja katkeruutta omasta elämästä. Halusin tehdä asiat toisin. Halusin olla rakastava ja rakastettu. Pelkkä halu ei kuitenkaan riittänyt, vaan ajoin itseni taas umpikujaan. Heräsin 34-vuotiaana siihen, että olin ajautunut kauemmas unelmastani ja ilo oli muuttumassa katkeruudeksi. Minulla oli elämässäni jo ulkoisesti paljon hyvää, mutta sisälläni oli liikaa tyhjää. Päätin romuttaa sen hetkisen elämäni. Ajattelin, että onneksi tämä kaikki tapahtui minulle 34-vuotiaana, sillä elämää on vielä paljon jäljellä. Pelkäsin, että miten tässä käy ja varmasti moni minua epäilikin. Hain apua ja puhuin siitä mitä olen ja mitä haluan. Otin riskin ja luotin tuntemattomiin. Suljin joitakin ovia lopullisesti, jotta pystyin aukaisemaan uusia ovia. Elämä rupesi antamaan minulla haluamani asioita. Tapasin pian myös tulevan vaimoni.

 

Elämä kahden ihanan pienen tytön isänä, sekä rakastettuna ja rakastavana aviomiehenä omassa kodissa on minulle totta. Kun joku aina kysyy sarkastisesti, että onko elämä muuttunut lasten tulon jälkeen, niin olen vastannut, että tavallaan on. Yöllä tulee nukuttua selkeästi vähemmän ja katkonaisemmin, omille liikuntaharrastuksille jää paljon vähemmän aikaa ja sekasotku kotona on tavallisempaa. Toisaalta mikään ei ole muuttunut. Minulle tärkeät asiat ovat muuttuneet näkyväksi ja saan elää päivittäin niiden kanssa. Vähemmän tärkeät asiat ovat jääneet elämästäni pois. Tässä ympäristössä saan jatkaa unelmieni toteuttamista ja olla se mitä olen. 

 

Olen toiminut jo 20 vuoden ajan erilaisissa tehtävissä ihmisten parissa. Tärkein työvälineeni on oma persoonani ja sitä olen päässyt käyttämään niin ohjaajana, opettajana, kuin valmentajanakin. Luonteeltani olen avoin ja tykkään pohtia asioita eri näkökulmista. Haluan auttaa ihmisiä saavuttamaan omi unelmia. Lyhytterapeuttina matkani on vasta alussa, mutta olen huomannut, että tavassani toimia valmentajana on hyvin paljon samaa ratkaisukeskeisen lyhytterapian kanssa. Uskon asiakkaan omaan ajatteluun ja henkilökohtaisiin valintoihin. Haluan tukea asiakkaitteni kokonaisvaltaista hyvinvointia ja kehittymistä haastamalla heitä ajattelemaan omia valintoja ja tekemisiä. Uskon, että meillä jokaisella on paljon sisäistä viisautta, kunhan vain saamme sitä ilmaista. Pyrin tuomaan asiakkailleni arkeen ja harjoitteluun lisää iloa, rentoutta ja rohkeutta. Mielestäni valmentajan ja terapeutin tärkein tehtävä on kehittää asiakkaan itsetuntemusta ja itseluottamusta. Tärkeintä ei ole matka vaan määränpää.

 

 

Koulutus

2018- Ratkaisukeskeisen lyhytterapian opiskelija. Jyväskylän kesäyliopisto

2003 – 2007  Liikuntatieteiden maisteri. Jyväskylän yliopisto.

2014 – 2015  Valmentajan ammattitutkinto. Pohjois-Suomen urheiluopistot.

2001 – 2004  Liikunnanohjaaja (AMK). Rovaniemen ammattikorkeakoulu.

 

 

Työkokemus

2018- Hyvinvointi- ja terapialan yrittäjä. 

2015 – Tampereen yliopiston kasvatustieteiden laitos. Liikunnan osa-aikainen tuntiopettaja.

2016 – Jyväskylän kaupunki. Kansalaisopiston tuntiopettaja.

2019- Laukaan kunta. Kansalaisopiston tuntiopettaja.

2017 – 2019  4Event Oy. Työhyvinvointivalmentaja

2015 – 2016   Kehon kunnioitus urheilussa – omakustanne kirjan kirjoittaminen

2007 – 2015 Pihtiputaan kunta. Lukio ja tahkonpolun koulu. Liikunnan ja terveystiedon lehtori, sekä hiihtolinjan valmentaja.

2015 – 2017 Maahanmuuttovirasto. Alaikäisten maahanmuuttajien edustaja.

2015 – 2017 Selänne -paikallislehden liikunta- ja terveysblogin kirjoittaja.

2013 – 2015 Suomen suunnistusliitto. Hiihtosuunnistuksen osa-aikainen nuorten maajoukkuevalmentaja.

2006 -2017 Suomen suunnistusliitto. Valmentaja- ja seuraohjaajakouluttaja.

2004 –   Henkilökohtaisena valmennettavana kuntoilijoita ja urheilijoita