Kesä sijaisvanhempana

Perjantaina, viikkoa ennen juhannusta, saimme vaimoni kanssa yllättäen soiton sosiaalityöntekijältä.  Meille tarjottiin pientä poikalasta kiireelliseen sijoitukseen, heti viikonlopun jälkeen. Aikaa sijoituspäätöksen tekemiseen meille annettiin vain muutama tunti. Olimme keväällä luvanneet sijaishuoltoyksikköön, että syksystä alkaen voisimme ottaa kiireellisiä sijoituksia. Pyörsimme kuitenkin oman päätöksemme ajankohdasta ja annoimme itsellemme tuon viikonlopun valmistautumisaikaa ottaa pieni poika kotiimme asumaan. 

lue lisää

Etäterapiaa

Tein tänään koko päivän terapiaa etänä. Videoyhteyden välityksellä tehty etäterapia on asiakkaallekin helppoa ja nopeaa. Etäterapian hyötynä on myös pienempi kynnys terapian aloittamiselle. Osa asiakkaista on tyytyväisiä siitä, ettei kotoa tarvitse lähteä mihinkään. Terapian onnistumisen kannalta oleellista ei ole se tavataanko kasvotusten vai netin välityksellä, vaan se, millaiseksi terapeutin ja asiakkaan välinen vuorovaikutussuhde rakentuu. Etäterapiassa korostuu terapian ydin; kuunteleminen ja ihmettely. Minulle etäterapia sopii loistavasti ja tykkään tehdä sitä erilaisten asiakkaiden kanssa. On aina mielenkiintoista aloittaa uuden asiakkaan kanssa, kun ei tiedä, että missä päin suomea asiakas on. 😊 Lyhytterapia ei korvaa psykoterapeuttien tai psykologien tekemään työtä, mutta lyhytterapia on monelle riittävä ja ennen kaikkea helpompi tapa lähteä hoitamaan asioita. Joillekin lyhytterapia on ponnahduslauta lähteä selvittelemään omia asioita psykoterapian avulla. Osaan tarvittaessa nostaa kädet ylös ja ohjata asiakkaan kokeneempien ammattilaisten luokse.

Lyhytterapiassa Antin luona

Tapasin Antin ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2019. Ensimmäinen käyntini oli kaikkiaan mielenkiintoinen: käytimme puolitoistatuntisesta ensikerrasta noin tunnin keskustellen terapiaan liittyvästä yhteiskunnallisesta stigmasta sekä terapian asemasta julkisessa keskustelussa. Jaoimme omia näkemyksiämme aiheesta ja välillemme muodostui selkeästi avoin ja vuorovaikutuksellinen yhteys. Itse menetin ajantajuntani keskustelun edetessä, mikä mielestäni kertoo paljon keskustelun laadusta. Kuitenkin noin tunnin kohdalla Antti ohjasi keskustelun uuteen aiheeseen. ”Mikä sai sinut tulemaan tänne?”. 

lue lisää

Kun piti riittävästi vauhtia, ei tarvinnut pysähtyä.

Sirpalle liikunta oli tuottanut aina runsaasti nautintoa, kunnes lopulta tajusi sen olevan liikuntariippuvuutta. Edes liikunta-alan työt eivät suojanneet häntä uuvuttamasta itseään treenaamalla, ei vaikka levon merkityksestä hän puhui muillekin. Haavoittuneen minäkuvan paikkaamiseen on tarvittu pitkää terapiaa, joka on lisännyt mm. ymmärrystä siitä, miten vääristynyt suhde liikuntaan kehittyi. Nykyään liikunta on hänelle ennen kaikkea nautintoa, eikä suorittamista.

lue lisää

Tarvitsetko apua liikuntariippuvuuteen!

Ratkaisukeskeisen lyhytterapiaopintojeni lopputyö koskee liikuntariippuvuutta ja sen hoitamista. Tässä lopputyössä yhdistyy ratkaisukeskeisen lyhytterapian opintoni ja taustani liikunta-alan ammattilaisena, sekä kehon kunnioitus urheilussa valmennusfilosofiani. Olen kohdannut valmentajan työssäni liikuntariippuvuutta jo vuosien ajan, mutta aihe on jäänyt aina hieman taka-alalle. Uskon, että moni kuntoilija ja urheilija pääsisi parempaan lopputulokseen, jos pystyisi rentoutumaan ja irtautumaan urheilusta paremmin, kuin mitä moni tällä hetkellä pystyy. Suomalaisessa huippu-urheilussa hoetaan 24/7 mantraa, jolla pyritään sitouttamaan urheilija jatkuvaan urheilun ja elämän optimoimiseen. Liikuntariippuvaisella liikunta on ajatuksissa läsnä 24/7, mutta samalla on läsnä myös tuska ja ahdistus.

lue lisää

Jan-Eric Passelin tarina: Hiihdon huippulahjakkuus, jonka todelliset kyvyt jäivät mittaamatta

Suomea on pidetty nuorisourheilun menestysmaana. Suomesta on tullut eri lajeissa nuorten arvokisoissa menestyneitä urheilijoita paljon, mutta harvasta on tullut menestyvää aikuisurheilijaa. Syyksi on sanottu, että näin käy, koska suomessa nuoriso laitetaan liian ahtaalle liian aikaisin. Tällainen harjoittelu tukee nuorisomenestystä, mutta harjoittelun tehokkuutta on sen jälkeen enää mahdotonta kiristää.

Jan-Eric Passell (ent. Sundqvist, s. 1988) saavutti hiihdon hopeasomman loppukilpailuissa 14-16 -vuotiaissa upeasti kaksi kultaa ja kaksi hopeaa. Vielä nuorten sarjoissakin hän saavutti menestystä parin SM-mitalin arvoisesti ja kisakokemustakin tuli mm. nuorten MM-kilpailuista. Yleisessä sarjassa Jan-Eric kilpaili vielä joitakin vuosia ja sitten pikkuhiljaa tavoitteellinen harjoittelu hiihdossa jäi.

lue lisää

Uhka ja mahdollisuus

Aamulla herätessä nurmikko oli taas valkoinen. Kevääntulo oli pysähtynyt hetkeksi. Onneksi jo kertaalleen talvivarastoon laitetut pulkat ja kolat sai nopeasti aamusta otettua takaisin esiin. Aamu-ulkoilun aikana ehdimme tyttöjen kanssa touhuta perinteisiä talven juttuja. Ketään meistä ei harmittanut, ettei trampoliinille tänään päässyt.

lue lisää

Tuulille hiihtosuunnistuksen viestistä EM-Pronssia!!

Tuuli Suutari päätti hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut Venäjän Hanti-Mansijskissa upeasti ottamalla viestissä EM-Pronssia! Ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa hiihtosuunnistaneen Tuulin suoritus avausosuudessa oli puhdas. Tuuli joutui hiihtosuunnistukseen liittyvissä hajonnoissa heti alkuun osuudellaan pitkälle hajonnalla, mutta suoritti koko oman osuutensa omaa suoritusta ja toi Suomen joukkueen hyvissä asetelmissa seuraavalla osuudella viestiä jatkaneelle Marjut Turuselle. Suomen ankkurina viestissä oli Salla Koskela.

lue lisää

Uusvanha hiihtosensaatio Timo Mantere

Vantaan Suomen Cupissa 14.1.2020 moni hiihdon seuraaja hieraisi silmiään, kun väliajoissa kärkivauhtia hiihti pitkän aikaa 36-vuotias Timo Mantere. Vanhanajan perinteistä tekniikkaa rennosti ja laajoilla liikelaajuuksilla hiihtävä Mantere sijoittui maajoukkuemiesten ja muiden päätyökseen hiihtävien seurassa hienosti viidenneksi, jääden kolmannesta sijasta vain neljä sekuntia. Poissa kärkimiehistä olivat Niskanen, Hyvärinen ja Mäki. Vaikkei Timo kisaa voittanutkaan, on tulos erittäin kova, taustat huomioiden. Päätin ottaa Timoon yhteyttä ja kysellä, miten tuollainen hiihtovauhti  on mahdollista, kun mies tekee vielä rankkaa kolmivuorotyötä maanviljelyn ohessa.

lue lisää

Leenan vieraskirjoitus: uupumuksesta iloon!

Painajainen alkoi kesällä 2017. Kuvassa olen aloittamassa urakkaa juoksemalla Pallakselta Hettaan, enkä osannut aavistaa mitä seuraavat pari vuotta toivat tullessaan. Ylirasitus, immunologinen alipalautuminen, stressi, keskivaikea masennus, ei-elimelliset unihäiriöt, raudan puute…Diagnoosilista on pitkä. Kalliita astmalääkkeitä, unilääkkeitä, nukahtamislääkkeitä, mielialalääkettä, vitamiineja joka lähtöön, rautatabletteja – sadoilla euroilla. Kaikki kivet tuli käännettyä. Lepää, lepää ja lepää, sitä minä tein suorittamiseen asti.  Unettomuus, se oli pahinta.

lue lisää

Hyvinvoinnin syyspommi

Syyskuu ja tammikuu ovat uusien elämäntaparemonttien aloittamisen ruuhka-aikoja. Kuntosaleilla käy silloin suurin kuhina uusista asiakkaista, jotka ovat ostaneet useamman kuukauden salijäsenyyksiä. Jotenkin ihmeellisesti nykyään liikuntakulttuuriin liitetään se, että kaikkien pitäisi käydä myös salilla ja saada enemmän lihasta. Valitettavasti vain harvalla uudella elämäntapamuuttajalla salijäsenyys kuitenkaan tarkoittaa pitkällä tähtäimellä säännöllistä salilla käymistä. Kesälomien jälkeen arkeen paluu kuitenkin saa monissa aikaan halua ”ryhtiliikkeeseen” ja kuin omantunnon parantamiseksi salijäsenyys on jo askel tuohon suuntaan.

lue lisää

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Asiantuntijat ovat löytäneet monenlaisia selityksiä ihmisten vaikeuksille ja ongelmille. Samalla on hukattu taito luonnollisille ratkaisuille. Viime aikoina arkipsykologia, nokkeluus, kokeilevuus, huumori, maalaisjärki ja ihmistuntemus ovat alkaneet tehdä paluuta auttamisen maailmaan. Ongelmakeskeinen ajattelutapa on menettänyt valta-asemaansa psykoterapian alalla ja uudenlaiset suuntaukset kuten lyhytterapia on nostanut asemaansa psykoterapian yhteisössä.

lue lisää

Luovuus ja leikki -onnistuneen valmennuksen merkkejä!

Suomalaista urheiluvalmennusta pidetään osaavana, vaikka tulokset eri urheilulajeissa eivät enää samalaisia olekaan kuin menneinä vuosikymmeninä. Suomessa mielestäni pilkotaan valmennusta todella pieniin yksityiskohtiin ja osa-alueisiin. Olen yli viisitoista vuotta ollut omalla tavallani nykyisen valmennuskulttuurin kritisoija. Olen kyllästymiseen asti kuullut puheita siitä, kuinka määrää ja tehoa pitäisi harjoittelussa nostaa, jotta meiltä kehittyisi lisää uusia arvokisamenestyjiä. Nykyiset urheilijamme eivät kuulemma harjoittele riittävän tehokkaasti. Olen asiasta lähes poikkeuksetta eri mieltä.

lue lisää

Hienoa palautetta asiakkailta!

”Olen todella onnellinen ja tyytyväinen, että uskalsimme tulla pariterapiaan. Uskon, että terapia antoi meille molemmille paljon, sekä toi uutta näkökulmaa parisuhteeseen. Silmiä avaavaa oli se, kuinka kumpikaan ei välttämättä osaa olla parisuhteessa eikä tiedä miten parisuhteessa toimitaan. Tärkein oppi itselle oli, että on yhtä tärkeää kuunnella kuin tulla kuulluksi. Sain paljon konkreettisia asioita työstettäväksi ja ymmärsin että olen rikkinäisempi yksilö kuin annan ymmärtää. Yksilönä varmasti myös tarvitsen terapiaa ja ajattelin lähteä liikkeelle työnantajan tarjoamasta psykologikäynneistä. Jospa sitä kautta saisin eväitä stressin käsittelyyn ja omaan hyvinvointiin.” 

lue lisää

Uutta oppimassa pariterapiastaSain kesäkuun lopussa pariterapiaani yhteensä viisi rohkeaa harjoitusparia. Ensimmäisen parin kanssa tavatessamme oli minullakin selkeästi jännitystä ilmassa. Olin jotenkin henkisesti valmistautunut siihen, että kipinöitä saattaisi olla ilmassa. No aika vähissä ne kipinät kaikkinensa pariterapiatapaamisissa lopulta olivat. Yhdelle pareista tosin kesken toisen tapaamisen totesin, että nyt molemmat lopettavat syyttelyn ja menneiden asioiden kaivelun. Siitä kun ei hyödy kukaan, eikä se tue ratkaisujen löytämistä

lue lisää

Polkujuoksija Ismo Eskelinen toivoo Valmennusavulta tukea mielen hyvinvointiin sekä urheilijana kehittymiseen

Lähes vuorokausi metsässä, vaaroilla ja tuntureilla juoksemista. Polkujuoksukisassa 110km onnistunut suoritus vaatii kovan juoksukunnon lisäksi myös mielen lujuutta. Äärisuoritukset, joita nämä ultrapitkät polkujuoksutkin ovat, eivät monesti anna armoa edes olosuhteiden tai kelienkään puolesta. Vuosien panostus voi murentua hetkessä esimerkiksi pieneen liukastumiseen ja loukkaantumiseen. Mutta kysymys on saako se määritellä sinua urheilijana tai ihmisenä?

lue lisää

Miten liikuntaharrastuksesta tulee elämäntapa?

Tarinat ja videot huippu-urheilijoiden legendaarisista harjoituksista, joissa oksennus on tullut suusta ja tähtiä nähty vielä kauan treenin jälkeen, ovat saaneet meidät uskomaan, että sellaista se todellinen huippu-urheilijan harjoittelu on. Todellisuudessa se ei sitä ole kuin harvoin tai satunnaisesti. Siitä huolimatta me ajatellaan, että jos on vain tahtoa riittävästi, niin fyysinen kapasiteetti kyllä kasvaa tahdon mukana. Suurimmalle osalle meistä tahtoa riittää tasan siihen asti, kunnes tulee arjessa vastoinkäymisiä. On kiireitä töissä, haasteista parisuhteessa tai vammoja treeneistä.

lue lisää

Kesäkisa

Valmennusavun kesäkisa

Haluan kannustaa ihmisiä luonnolliseen liikuntaan! Pois nykyisestä suorittavasta liikuntakulttuurista. Toivoisin kaikkien hyvinvoinnin pohjan muodostuvan arjen luontaisesta liikunnasta. Uskon sen auttavan kaikkia kohti parempaa kuntoa ja parempaa hyvinvointia. Luonnollinen liikunta tarkoitta liikkumista ilman sykemittaria, treenikuteita tai harjoitusohjelmia. Parhaimmillaan luonnollinen liikunta on niin kivaa, että ajantaju häviää ja fyysistä kuormitusta sekä hengästymistä tulee itsestään ja luonnostaan.

lue lisää

Vauhtikestävyyttä laajavuoressa

Käytiin @hookoohaa :n kanssa jumppaamassa jalkoja ja keuhkoja Laajarin nousuissa. Tehtiin 40 minuutin treeni vk-alueella ja päälle 5*30 sekunnin rentoja aukaisuja. Lienekkö lämmöllä ollu tällä kertaa vaikutusta meikäläisen suoritukseen, kun mun piti kesken kaiken ruveta mäkiä lyhentämään ja lopulta pelkästään valmentamaan🤔

lue lisää

Etsin lyhytterapian harjoitusasiakkaiksi pariskuntia

Suomessa avioliitoista päättyy avioeroon noin puolet. Suomen eronneisuusluku on ollut Euroopan unionin alueella korkeimpia 2000-luvulla. Avioero päätöstä ei kukaan halua tehdä hetkessä. Vaikka parisuhde ei tunnukaan hyvältä, niin osa ei halua erota lasten vuoksi, osa taloudellisen tilanteen vuoksi, osa yksin jäämisen pelon vuoksi tai jonkin muun syyn vuoksi. Se mitä kuuluu onnelliseen parisuhteeseen, määrittää jokainen itse. Tyytymättömyyttä parisuhteesta on helppo paeta töihin, päihteisiin, vieraisiin suhteisiin tai moniin muihin seurauksiin.

lue lisää

Oletko sinä etsimäni 16-30-vuotias urheilija?

Etsin psyykkisen valmennuksen harjoitusasiakkaita. Jos koet, että psyykkinen valmennus voisi auttaa sinua urheilijana eteen päin nyt on mahdollisuutesi!

lue lisää

Lyhytterapiasta tukea syömishäiriöstä toipumiseen!

Pääsin tekemään yhteistyötä yhden tapaamisen verran erään syömishäiriöstä kärsineen naisen kanssa. Kutsutaan häntä Elinaksi tässä tarinassa. Elina otti minuun yhteyttä, sillä hän oli kärsinyt jo kahden vuoden ajan ahmintahäiriö BED:stä. Kaikki sai alkunsa, kun hän aloitti kuntoilukuurin personal trainerin kanssa. Ruuan rajoittaminen liittyi tässä valmennuksessa toimintaohjeisiin kohti kevyempää kehoa. Pikkuhiljaa ruokailuista tuli Elinalle elämää määrittävä tekijä rajoituksineen.

lue lisää

Ensimmäinen autourheilija valmennukseen

Hannu Lamminen toimii kartturina SM-sarjan SM2-luokassa nelivetoisen Mitsubishi Lancer Evo9:n kabiinissa. Tällä kaudella takana on pelkkiä osakilpailuvoittoja, joten aiempien haaleampien SM-mitalien jatkoksi SM-kulta on nyt todella lähellä. Hannu haluaa satsata omaan hyvinvointiinsa ja suorituskykyynsä ja halusi valmennusavulta kokonaisvaltaisen valmennuspaketin.

lue lisää

Valmennus- ja lyhytterapiapalveluita saa jatkossa myös Seppälääkäreiltä!

Vihdoin voin virallisesti julkistaa, että minun valmennus- ja lyhytterapiapalveluita saa jatkossa myös Seppälääkäreiltä. Tarjolla on kertaluonteisia tapaamisia tai sitten pidemmän aikavälin valmennusprojekteja. Seppälääkärit on vasta reilun vuoden toiminnassa ollut paikallinen lääkärikeskus, jossa on laaja asiantuntijaverkosto. Perheemme lapset ovat saaneet useaan kertaan laadukasta hoitoa Seppälääkäreiltä, joten on ilo liittyä itsekin tuohon asiantuntijaporukkaan mukaan. On hienoa, että Seppälääkärit haluaa satsata asiakkaidensa elämäntapamuutoksiin.

Lisäinfoa:http://seppalaakarit.fi/henkilokunta

Kuka olen

Hei, olen 38-vuotias, onnellinen kahden pienen tytön isä ja aviomies. Koulutukseltani olen Liikuntatieteiden Maisteri (JY), Ammattivalmentaja, Liikunnanohjaaja (AMK), ja lyhytterapian opiskelija. Olen toiminut jo 20 vuoden ajan erilaisssa tehtävissä ihmisten parissa. lue lisää

Äidille lahjaksi hyvinvointia!

Tuleva äitienpäivä 11.5. on yksi vuoden tärkeimmistä juhlapäivistä. Jokainen muistaa omaa äitiään tai vaimoaan omalla tavallaan, mutta lahjaksi annettu hyvinvointi ei taatusti mene hukkaan. Mikä olisikaan henkilökohtaisempaa kuin kiittää äitiä tai vaimoa lahjoittamalla hänelle parempaa hyvinvointia ja terveyttä. Valmennusavun lahjakortilla äiti pystyy valitsemaan miten hän haluaa lahjakortin käyttää. Tarjolla on neljä erilaista vaihtoehtoa:

lue lisää

Valmennusapu tukee ”Illusion efise 10” -voimistelujoukkuetta


Tänään oli mukava hetki käydä Illusion efise 10 voimistelujoukkueen treeneissä juttelemassa lahjakkaiden voimistelijoiden kanssa ja ottamassa yhteiset markkinointikuvat. Lähdin tukemaan tätä joukkuetta, sillä olen päässyt sivusta seuraamaan joukkueen toimintaa ja olen iloikseni huomannut, että toiminta Illuusionissa on kaikin puolin laadukasta.

lue lisää

Lyhytterapian harjoittelu suoritettu!

Iloikseni sain paljon harjoitusasiakkaita ja pääsin heidän kanssaan harjoittelemaan lyhytterapiaa ja sen erilaisia menetelmiä. Kiitos kaikille harjoitusasiakkailleni, joista monen kanssa matka jatkuu edelleen. Sain vastaanottaa positiivista palautetta asiakkailtani. He pitivät erityisesti kuuntelu- ja läsnäolon taidoistani ja tavastani herättää heitä ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta.

Aloitan nyt lyhytterapiavastaanotot (opiskelijahintaan) 40€/60min. Ensimmäinen tapaaminen on ilmainen!

Ota rohkeasti minuun yhteyttä, jotta voisimme kulkea palan matkaa yhdessä elämän haasteita ihmetellen!

Voit käydä lukemassa lisää lyhytterapiasta ja asiakaspalautteita nettisivuiltani osoitteesta

www.valmennusapu.com

Upeaa palautetta lyhytterapian harjoitusasiakkaalta!!

Keskustelut Antin kanssa ovat olleet valaisevia ja antaneet paljon ajateltavaa. Olen pitänyt sinun suorasta ja toteavasta keskustelutyylistäsi sekä siitä, että kyseenalaistat ja rohkeasti haastat ajattelemaan eri näkökulmista, kuitenkaan kannustusta ja kunnioitusta unohtamatta.

lue lisää

Vastaanottotilat valmiina!

 

Kun oikein innostuu, niin asioita tapahtuu. Lyhytterapian harjoitusasiakkaita ilmoittautui minulle sen verran paljon, että oli mietittävä, miten tehdä terapiahetkestä olosuhteiden kannalta mahdollisimman mukava. No eipä kauaa mennyt, kun hoksattiin, että tehdään ulkovarastoon tilat ja nyt ne ovat lähes valmiina. Muutamia sisustuksellisia elementtejä puuttuu, mutta jo nyt voin todeta, että näissä tiloissa on mukava toimia.

Tervetuloa tutustumaan!

 

Mirkalle MM-kisoista pronssia viestistä ja nelossija sprintissä

Kuva: Suomen Suunnistusliitto Paula Lehtomäki

 

Mirka onnistui erinomaisesti kauden päätavoitteessaan MM-kisoissa Ruotsissa. Rohkeasti pitkänmatkan ja keskimatkan väliin jättämisellä haluttiin taata huippuisku Mirkan päästartteihin sprinttiin sekä viestiin, ja siinä onnistuttiin. Sprintissä Mirkan meno oli kauden parasta ja tuloksena oli upea neljäs sija. Mitaliin ero jäi vajaa puoli minuuttia. lue lisää

Niinalle veteraanien SM-hopeaa!

Veteraanien SM-hiihdot saatiin päätökseen viikonloppuna Virpiniemessä ja Niina pääsi nyt hopean makuun henkilökohtaisellakin matkalla. Kisoissa oli runsaasti poisjääntejä, mutta se ei himmennä mitalin arvoa! Niinan seuraavana etappina on Vuokattihiihto!

Mirkalle SM-hopea sprintistä ja SM-kultaa sprinttiviestistä

Kuva: Jari Pylvänäinen

Iisalmessa käytiin hiihtosuunnistuksen talven toinen SM-kisaviikonloppu Sprintin ja Sprinttiviestin merkeissä. Mirkalle viikonloppu oli menestyksekäs. lue lisää

Tervetuloa lyhytterapiaan harjoitusasiakkaaksi

 
HARJOITUSASIAKKAAT LÖYTYNEET!!! Vapaaehtoisia harjoitusasiakkaita löytyi runsaasti. En pysty ottamaan kaikkia vastaan. Myöhemmin keväällä aloitan lyhytterapiavastaanottoa opiskelijahintaan.
 
 
 
Opiskelen Jyväskylän kesäyliopiston järjestämässä psykoterapeuttiset valmiudet ja ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (45op) koulutuksessa. Koulutus kestää lokakuuhun 2020 saakka. Opintoihini kuuluu vähintään 50 tuntia harjoittelua asiakkaiden kanssa. Työskentelystä laaditaan erikseen sopimus.

Mirkalle SM-kultaa!

Kuva: Suomen Suunnistusliito

Hiihtosuunnistuksen SM-keskimatkan kilpailut käytiin haastavissa olosuhteissa Lemillä. Kilpailusta haastavan teki paikoitellen pehmeä lumi ja runsaat oiot. Mirka joutui kesken kisan irrottamaan hetkeksi suksenkin, jotta pääsi lumesta irti ja myös katkennut sauva hidasti loppuaikaa. Eroa toiseksi tulleeseen Mervi Pesuun oli maalissa 21 sekuntia, joten tiukaksi kisa meni. Mirka oli suoritukseen tyytyväinen ja iloitsi uransa ensimmäisestä aikuisten SM-kullasta!

Menestystä veteraanien Sm-hiihdoista

Tammikuun lopussa Virpiniemessä käytiin  veteraanien SM-hiihdot kylmässä pakkaskelissä. Valmennusapu on tehnyt yhteistyötä kisoihin tähdänneiden Virven, Anun ja Niinan kanssa nyt vajaa kaksi vuotta ja tulokset paranevat koko ajan. lue lisää

Mirkan blogiteksti

Fiilistreeniä!

Harjoituskausi alkaa olla lopuillaan ja lumileirit ovat olleet jokseenkin vuoristorataa, mutta päällimmäiseksi jäi todella positiivinen fiilis. Parasta oli päästä Kuusamossa urille hakemaan tuntumaa suunnistamiseen, ja odotan jo innolla että pääsen kisaamaan. Sitä ennen pidän kuitenkin viikon treenivapaa, jolloin voin keskittyä kaikkeen muuhun kuin urheiluun.

lue lisää

Esiintymässä Kalajoella energiamessuilla

Kalajoella oli 15-16.9.2018 Energiamessut ja olin saanut kutsun tulla esiintymään. Ensimmäisessä esityksessä aiheena oli ”hyvinvointi on loppuelämän valintoja” ja käsittelin aihetta liikunnan, ravinnon, jaksamisen ja ihmissuhteiden kautta.

lue lisää

Valmennusseminaari Jämillä

lue lisää

Kestävyysurheilu.fi:n kuukauden kirja: Kehon kunnioitus urheilussa

Valmentaja Antti Aution kirjoittama teos Kehon kunnioitus urheilussa (2016) sisältää uusvanhan näkemyksen siitä, miten koostaa harjoitusohjelma ja pitkä urheilu-ura. Kehon kuuntelusta kyllä puhutaan, mutta Aution näkemyksen mukaan se jää nykyvalmennuksessa sanahelinän tasolle.

lue lisää

Lukijapalaute kirjasta

Kehon kunnioitus urheilussa –kirjan tekeminen oli pitkäaikainen haaveeni. Haave joka muodostui todeksi. Kehon kunnioituksesta urheilussa ei ole aiemmin kovin puhuttu tai kirjoitettu. Kirjan aihe on herättänyt tunteita puolesta ja vastaan.

lue lisää

Christer Sundqvistin tekemä kirja-arvostelu

Nyt lähtee muuten harvinaisen vahva kirjasuositus kaikille urheilijoille. Sain ensimmäisten joukossa lukea ja pohdiskella Antti Aution uutta kirjaa ”Kehon kunnioitus urheilussa – Iloisemmin, helpommin ja rohkeammin” (www.valmennusapu.com).

lue lisää

Kehon kunnioitus urheilussa -kirja

 

Kehon kunnioittamiseen liittyvät asiat ovat jääneet viime vuosina yhä pienempään huomioon, kun eri yhteisöt ja valmentajat kertovat kehittävän harjoittelun osatekijöistä urheilussa ja kuntoilussa. Huippu-urheilussa menestyneet urheilijat ja valmentajat kiinnittävät kehon toimintaan kuitenkin valtavasti huomiota. Kehon kunnioittamiseen liittyvät tekijät ovat menestyvän huippu-urheilun perusta. Näin kuuluisi olla myös kaikessa harjoittelussa ja kuntoilussa.

lue lisää